Hjertemeditation for Fred: "Velkommen til mit hjerte"

Mens jeg gjorde klar til en fredmeditation da Irak krigen stadig kun var en krise, slog det mig, at vi oftest gør de meste tåbelige ting når vi føler os sat udenfor på en eller anden måde - og krig må jo være en af de meste tåbelige ting af alle! 

Derfor er jeg glad for at dele denne min hjertemeditation for fred med jer - brug den frit i jeres personlige eller gruppemeditationer.

Velkommen til mit hjerte

 1. Sid stille med lukkede øjne og fokuser på dit hjerte - det kan hjælpe fokusering hvis du lægger en hånd over dit hjertechakra (energi centret i midten af brystet).
 2. Mærk hvordan dit hjerte banker, og derved holder dig i liv, og varm.
 3. Sig tak til dit hjerte.
 4. Mærk hvordan det vokser og bliver varm i anerkendelse af din taknemlighed.
 5. Mærk hvordan dit hjerte åbner sig blidt, klar til at omfavne dig selv og alle andre.
 6. Se først dig selv, stående foran dig, og mærk at du bliver trukket ind i dit hjerte (måske dit sårede og ensomme selv, måske dit  forsømte indre barn - hvad end det er for et billede som dukker op).
 7. Sig højt "Velkommen, ....... (navnet)! Velkommen til mit hjerte!"
 8. Brug et øjeblik til virkelig at mærke hvad det er, du siger - og at vide at det er sandt.
 9. Brug et øjeblik til at se ind i ansigtet på den, som dit hjerte er ved at omfavne - se lettelsen i blikket da erkendelsen gryer: "Jeg er ikke mere sat udenfor! Jeg er accepteret!" 
 10. Hvis du deltager i en gruppemeditation, gentag trin 6-9 for hvert medlem af gruppen, og til sidst for hele gruppen.
 11. Brug et par minutter til at mærke hvordan dit hjerte bliver stadig blødere og vokser endnu mere indtil du kan mærke, at det ingen grænser har, og kan omfavne hele verden.
 12. Se for dig én af gangen de verdensledere, som er involveret i konflikten (plus evt. andre som du vælger), stå sammen med deres lands befolkning, lige foran dig.
 13. Gentag trin 7-9 for hvert land af gangen, f.eks. "Velkommen, George W. Bush og den amerikanske befolkning! Velkommen til mit hjerte!".
 14. Mærk dit hjerte mens det omfavner alle dem, du har set stående foran dig - mærk dets glæde og fred, og vid, at på et eller andet plan mærker de det også.